Speelse Groene Postzegeltuin

Oogsten, spelen, groen, zon en schaduw, wateropvang, ruimte om te zitten en te kijken en te verwonderen. Deze kleine stadstuin in Utrecht Zuilen biedt ondanks de geringe oppervlakte toch veel variatie voor een jong gezin.

Tuinontwerp en beginsituatie

In deze tuin zijn materialen met een warme uitstraling gebruikt om de harde vierkante ruimte te verzachten. Een pergola en palissade om de ruimte te breken, dieptewerking toe te voegen en wat spannender te maken.


De tuinaanleg en oplevering
In deze tuin is met het duurzame kastanje- en robiniahout gewerkt. De bodem is bedekt met mulch van houtsnippers. Dit voorkomt uitdroging en gaat onkruid tegen.


Een jaar na de aanleg

Op het oog is er relatief veel verharding nodig om te kunnen zitten en met de fiets naar de berging te kunnen, maar met het groen in de borders en langs de pergola en muren ontstaat toch een groen beeld. Ook zijn voorzieningen getroffen om een schaduwdoek op te kunnen hangen. Van een stenige oven nu een klimaatbestendige sfeervolle gebruikstuin.


Reactie van de klant:
“Coenraad Tuinen heeft van ons kleine Zuilense tuintje van krap 16m2 een heuse oase gemaakt met pergola, leibomen, waterton, pluktuintje, zandtafel voor ons kind en een fijn terrasje. MichaĆ«l had heel veel zorg en aandacht voor ons, luisterde goed naar onze wensen, en heeft een prachtig plan gemaakt. In de uitvoering was hij precies en efficiĆ«nt en maakte hij kosten goed inzichtelijk.”