Over mij

Coenraad Tuinen is de eenmanszaak van Michaël Meijer. Graag vertel ik je meer over mijn achtergrond, visie en naam van het bedrijf.

Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de natuur en betrokken bij het milieu. Van jongs af aan had ik een eigen stukje tuin waarin ik al snel een vijver maakte. In mijn middelbareschooltijd volgde de aanleg van een grote natuurvijver met beekloop. Vanaf die tijd werkte ik ook regelmatig in het hoveniersbedrijf van mijn moeder. De keuze voor de studie Tuin- & Landschapsinrichting was snel gemaakt. Deze voltooide ik als ontwerper. Daarna deed ik echter nog een studie Planologie en ben ik in het werkveld diepgaand met duurzame stedenbouw bezig geweest. Daarop volgde een mooie maar intensieve periode als docent in het hbo-onderwijs en deed ik onderzoek naar collectieve en duurzame gebiedsontwikkeling. In mijn eigen tuin en moestuin bleef ik wel met groen bezig. De roep om meer buiten te werken en weer te ontwerpen werd echter steeds sterker. Zo kan ik zelf aan mooie plekken werken in plaats van ze te onderzoeken. In 2020 gooide ik mijn loopbaan om. Ik deed een opleiding Permacultuur, de vakopleiding Tuinarchitectuur en haalde mijn praktijkervaring op bij verschillende hoveniers. Begin 2021 ben ik met veel plezier gestart als zelfstandig tuinontwerper en hovenier in Utrecht.

Aanleg eerste vijver


Visie
Dat de inrichting van de stad en land wat meer groen, klimaatbestendig en ecologisch mogen is volgens mij geen discussiepunt. Dat dit vaak langzaam gaat is helaas een feit. Gelukkig kan iedereen met een eigen stuk(je) buitenruimte er zelf direct aan bijdragen. Precies dat wil ik ondersteunen. Mijn aanpak staat voor een optimaal ruimtegebruik en prettige ruimtebeleving (sfeervol), maar ook voor hoge natuurwaarde en klimaatadaptatie (groen). Circulair werken en denken is voor mij het ideale uitgangspunt. Door steeds na te gaan hoe je kringlopen van bijvoorbeeld water, groen(afval), voedsel en materialen zoals steen en hout zo veel en zo lokaal mogelijk sluit, draag je bij aan natuur en milieu, bespaar je kosten en geef je een unieke beleving aan een tuin. Samen dus: sfeervol, groen & circulair.


En waarom die naam dan?
Coenraad is mijn derde voornaam. Deze heeft iets in zich van daadkracht (coen) en wijsheid (raad). Dat is wat ik in mijn werk wil leggen en misschien is dit ook wel wat deze tijd kan gebruiken… Daadkrachtig werk en wijs advies voor zoveel mogelijk sfeervolle, groene & circulaire tuinen.

Eerste vijver en moeras voorjaar

Op LinkedIn staat meer info over mijn achtergrond.

Nog altijd plezier in vijvers ontwerpen en bouwen