Kindvriendelijke groene stadstuin

Deze stadstuin bij een nieuwbouwwoning in Utrecht begon als kale zandvlakte. Nu is het een sfeervolle groene tuin met fijne ruimte om te zitten, lekkere kruiden en fruit en een grasveld en zandbak waar gespeeld kan worden.

Tuinontwerp
De bewoners wilden graag een groene, gevarieerde en weelderige tuin waar ook gespeeld en geoogst kan worden. De vormgeving niet te strak en modern maar ook niet truttig. Om spanning en diepte in de tuin te brengen is er een verhoogde bak met meerstammige boom en palissade gemaakt. Het samenspel van ronde en rechte vormen en de combinatie van materialen dragen bij aan het gevarieerde speelse beeld.


Tuinaanleg en oplevering
De aannemer had de hele tuin voorzien van een dikke laag zand. Om hier een levende tuin van te maken is er veel biologische compost en mulch toegevoegd en is er met veel droogtebestendige beplanting gewerkt.


Een jaar na de aanleg
Het is al lekker weelderig groen, er is van alles te plukken en ook de kinderen uit de buurt weten de tuin te vinden.


Reactie van de klant
“Op basis van onze wensen (kindvriendelijk, biodiversiteit, groen, voldoende ruimte om mensen te ontvangen) heeft Michaël twee grove schetsen gemaakt. In overleg zijn we gezamenlijk tot een keuze gekomen en heeft hij deze verder uitgewerkt. In dit proces betrok hij ons actief. Door bijvoorbeeld ons mee te laten denken met de plantkeuzes. Michaël kwam met originele ideeën en heeft daarbij veel aandacht voor duurzaamheid (bijv door tegels te hergebruiken en de plantkeuze irt biodiversiteit). Het resultaat is een tuin waar we het hele jaar van genieten.
Michaël is professioneel en flexibel. Hij heeft passie voor het vak en betrok ons actief gedurende het traject. Dit deed hij door bijvoorbeeld altijd actief te informeren over prijzen en ons een dagje mee te laten werken in de tuin (en tips te geven over onderhoud e.d.).”